LANDMAN CONSULTING SERVICES K.F.T. VARGA KATALIN UTCA 14 RO-405200 Dej-Dés TRANSILVANIA INFO@LANDMANCONSULTING.EU T: + 40 31  226 32 86 VAT NUMBER: RO 21924950 CHAMBER OF COMMERCE: CLUJ-KOLOZSVÁR J12/2665/13.06.2007

 

Tisztelt Boc úr,

 

Hét éve vagyok vállalkozó Erdélyben, viszont egyre több kétségem van afelől, hogy érdemes itt vállalkozni. Megmondom, miért:

 

1. Nincs Autópálya: még mindig nincs autópálya, ami Kolozsvárt összekötné Európával!

 

2. Románia nem schengeni tagállam : ezt a kérdést 2011 óta évről évre halogatják a korrupció és az átláthatóság teljes hiánya miatt. Vállalkozóként és befektetőként vállalhatatlanul magasak emiatt a rejtett költségek.

 

3. Nincs Igazi Európai állampolgárság: vállalkozóként a tényleges európai testvériségi szellem teljes hiányát tapasztalom, ugyanis a romániai gyakorlatban az európai állampolgárok másodrangúak. Emellett Hollandiában is folyamatosan szkepticizmussal kell szembesülnöm Románia tényleges európai uniós tagságát illetően, ugyanis csak ebben az országban évente 5800 romániai állampolgárt tartóztatnak le lopásért, zsebtolvajlásért vagy idős holland állampolgárok erőszakos kirablásáért.

 

4. 2007 óta még mindig nincs Európai vásárlóerő:

nyolcévnyi EU-tagság után a romániai minimálbér még mindig csak 237 euró, ezzel szemben Nyugat- Európában 1500 euró körül mozog!

 

5. 2014 óta még mindig nem tapasztalom az alapvető európai értékek tiszteletben tartását, alkalmazását:

 

A hivatalos többnyelvű városnévtábla az európai identitás alapvető szimbóluma és a romániai törvények szerint is kötelező. A 2014/4800. számú bírósági végzés jogi érvelését sosem cáfolta egy romániai bíróság sem. Egy őshonos nyelvi közösség nyelvi jogainak megtagadása precedens nélküli az Európai Unióban, azon belül is a Schengen-zónában. Megdöbbentett, amikor számomra nemrég világossá vált, hogy Ön minden hatalmában álló eszközzel arra törekedett, hogy ezek a többnyelvű, „Cluj-Napoca – Kolozsvár – Klausenburg” feliratú helységnévtáblák ne legyenek kihelyezve. Meggyőződésem, hogy ez a típusú attitűd magyarázza azt is, hogy az európai integráció három alapfeltétele sem teljesül.

 

Boc úr, megkérem, hogy engedélyezze az Európai Nyelvi Jogok Alapítvány Amszterdam (Foundation European Language Rights Amsterdam) számára, hogy kihelyezzék ezeket a táblákat, ily módon megfelelve az alapvető európai ératékeknek. Ha továbbra sem áll szándékában kihelyeztetni ezeket a táblákat, akkor arra kérem, hogy hasonlóan sok energiát fektessen az első négy pont véghezvitelébe, mint amennyit az ötödik pont akadályozásába fektetett. Kérem, értesítsen, amikor az 1–4-es pontok

megvalósulnak.

 

Tisztelettel,

Drs. Landman Gábor

igazgató – Landman Consulting Services   európai állampolgár és vállalkozó

 

Ui.: Rendkívül frusztrálónak találom a roman nemzetiségű állampolgárok nacionalista és xenofób megjelenítését az ön részéről, hogy olyannyira intoleránsnak feltételezi őket, hogy képtelenek lennének eltűrni az európai identitás, az európaiság ezen szimbólumát, a többnyelvű helységnévtáblát. Azt hiszem, ez rendkívül igazságtalan velük szemben.